ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!
Tulevaisuuden huippuassistentit -seminaari

ToimistoSissit järjesti 27.10.2022 kaikille assistenttiportaalla toimistotyön asiantuntijoina työskenteleville suunnatun ammatti-identiteettiä ja -itsetuntoa buustaavan, rohkeutta ja näkökulmia tulevaan tuovan seminaaripäivän.

Assistenttityön merkitys on vaikeasti mitattavissa. Avasimme yhdessä assistenttityön rooleja ja tarkastelimme, miten tukipalvelutehtävissä työskentelevät vaikuttavat työelämässä. Oivalsimme asioita, jotka tekevät työstämme assistentteina tärkeää. Tälle työlle on tarvetta myös tulevaisuudessa, mutta miten me itse ja työelämän asiantuntijat näkevät, että assistentin työ muuttuu?

Seminaarin tunnelmia ja puheenaiheita näet videolta alta:


Seminaariohjelma

Miksi tulevaisuudessakin tarvitaan assistentteja? / Reima Launonen, Filosofian akatemia

Aivovenyttely / Reidar Wasenius, Breaks Finland

Paneeli: Miksi assistentin työ on arvokasta?

Tee työstäsi unelmatyö / Riikka Pajunen, Montevista

Tallenteen pituus 3:30:51.


Reima Launonen

Reima Launonen
Työelämän tutkija ja kehittäjä
Filosofian akatemia

Miksi tulevaisuudessakin on tarvetta assistenteille?

Tulevaisuuden työelämää ei rakenneta pelkän uuden teknologian varaan, vaan saumaton yhteistyö ja inhimillisen toimijuuden mahdollistaminen toimivat menestyksen reseptinä myös tulevaisuudessa. Lisäksi kun katsoo millaisia toiveita uudelle teknologialle asetetaan, niin nämä toiveet vastaavat asioita, joita assistentit tekevät organisaatiossa. Puheenvuorossa nostetaan esille tukipalveluiden merkitys arjen liimana, joka auttaa luomaan toimivat puitteet päivittäiselle tekemiselle. Hyvä assistentti tuottaa työntekijälle enemmän lisäarvoa kuin perinteinen pomo.


Reidar Wasenius

Reidar Wasenius
Luova johtaja, Personal Brainer
Breaks Finland

Aivovenyttely

Seminaariamme juontaa yksi Suomen tunnetuimmista äänistä: Reidar Wasenius. Reidarin ohjaama aivovenyttelytunti lisää henkistä joustavuutta ja luovuutta. Saamme samalla eväitä muuttuvassa arjessa jaksamiseen ja onnistumiseen. Ajatuksia herättävien tehtävien myötä pääsemme tekemään ja ajattelemaan asioita, joita emme koskaan ole tehneet tai ajatelleet aiemmin.


Riikka Pajunen

Riikka Pajunen
Työelämävalmentaja, Hyvinvointivalmentaja
Montevista

Tee työstäsi unelmatyö!

Mitä unelmatyöhön kuuluu sinulla? Mitä vahvuuksiasi haluat käyttää päivittäin? Miltä tuntuu mennä maanantaiaamuisin töihin - ja miten saat sen tuntumaan hyvältä? Ota haltuun positiivisen psykologian uusimmat opit oman työn kehittämiseen ja hyvinvointisi vahvistamiseen. Opit myös keinoja korjata työsi epäkohtia ratkaisukeskeisesti ja arvostavan vuorovaikutuksen tehokkain työkaluin.


Paneelikeskustelu: Miksi assistentin työ on arvokasta?

Assistentti on toimiston menestymisen mahdollistaja! Miten assistentin tekemä työ näkyy käytännössä työpaikoilla? Millaista tietoa ja taitoa huippuassistentti omaa? Mikä tekee assistentista korvaamattoman esimiehelle? Miten assistentin työn arvostusta voisi lisätä?

Paneelimme nostaa lavalle assistenttityön rautaisia ammattilaisia ja esimiehiä keskustelemaan, mikä tekee assistentin työstä niin tärkeää nykypäivän työelämässä. Pohdimme myös, mitä työkulttuurin muutos vaatii assistenteilta. Entä millaisena assistenttityön tulevaisuus näyttäytyy? Onko tulevaisuuden trendi se, että assistenttien määrää taas lisätään?

Panelistit:

Liisa Åström

Liisa Åström
Vice President, Products and systems
Vaisala

Katri Anteroinen

Katri Anteroinen
Executive Assistant
Nokia

Sari Julin

Sari Julin
Yksikön päällikkö
STUK


Mitä seminaari antoi?

Palautetta osallistujilta:

”Tämän seminaaripäivän kaltaiset tapahtumat ovat kuin kultahippuja työarjen keskellä. Lisää samanlaisia!”

”Semmapäivän sisällöstä ja järjestelyistä huomasi, miten valtavasti sen suunnittelijat ja järjestäjät olivat tehneet ns. 'näkymätöntä' työtä. Ideointi, päivän sisällön suunnittelu ja kaikki kivat yksityiskohdat yhdessä nostivat tämän tapahtuman massasta ylöspäin. Tämä semmapäivä ei ollut "tusinaseminaari", vaan uniikki sekä sisällöltään että tunnelmaltaan. Lämpimät ja arvostavat kiitokset kaikille aivoille ja käsipareille, jotka olivat mukana tapahtuman järjestelyissä.”

”Sain sitä mitä olin tullut hakemaan: innostavia puheenvuoroja, assistenttien omia kokemuksia ja tulevaisuuden kuvia paneelissa, huomioiden Breaksin mainio fasilitointi.”

”Osallistujien (=kohderyhmän) tuntemus näkyi ja kuului semmapäivässä aivan ensi hetkistä loppuun saakka. Asiasisältö oli tiiviisti kiinni työarjessa (ei liian "yläpilveä") ja ajankohtaista sekä eteenpäin katsovaa. Erityisesti pidin paneelikeskustelusta: keskustelijat olivat sopivan erilaisia ja monilta toimialoilta. Jaanan fasilitaattorin työ rullasi rautaisen ammattitaitoisesti ja samalla hyväntuulisesti. Paneelikeskustelijat olivat mahtavia! Tykkäsin heidän pohdiskelukommenteistaan sekä kokemusten ja fiilisten jakamisesta. Yksi päivän parhaita ohjelmassa!”

”Päivä oli täynnä asiaa, käytännön kokemuksia, innoittavia ja kannustavia puheenvuoroja. Iloinen kohtaaminen kollegoiden kanssa, tutustuminen uusiin ihmisiin, innostavat luennot. Tarpeellinen breikki omista töistä :)”

”Reiman vakuutus inhimillisyyden pysyvyydestä vahvisti omaa tuntemusta; aivoja kannattaa venytellä, että toimivat pidempään; Riikalta ehkä eniten "Älä oleta mitään, kysy" ja paneelikeskusteluhan oli aivan mahtava!”

”Selkeyttä ja sanoittamisen apua assistenttityön kuvaamiseen ja sen arvon esilletuomiseen.”

”Koin yhteenkuuluvuuden tunnetta ja verkostoitumista.”

”On hyvä huomata, että assistentit kohtaavat eri firmoissa on melkolailla samankaltaisia ongelmia työssään. Vaikka toimialat ovat erilaisia, assistentteihin kohdistuvat odotukset ovat silti samanlaisia. Oman työn arvostus on tärkeää ja omasta itsestä huolehtiminen vielä tärkeämpää. Naurua pitää olla, että synkän syksyn keskellä jaksaa :) Ja kai se vähän niin on, että tarvitsee assistentin ymmärtääkseen kunnolla toista assistenttia. Näin suht tuoreena assistenttina ja Sissinä verkoston voima alkaa vasta vähän mennä tajuntaan. Oli mahtavaa tavata "vanhoja" assareita, heidän kokemukselleen on pakko nostaa hattua.”

”Reidar oli aivan huippu juontaja! Ei liian jäykkä tai asiapitoinen vaan sopivasti huumoria joukossa myös. Tärkein oppi aivovenyttelystä oli se, että myös luovuutta voi oppia.”


Etkö ennättänyt paikalle?

Tilaa seminaaritallenne!

Hinta

75 € + alv 24 %/hlö syksyn 2023 seminaarilipun oston yhteydessä.

TILAA TALLENNE

Tämä mielenkiintoinen seminaarikokonaisuus on saatavilla tallenteena.

Hinta

75 € + alv 24 %/hlö syksyn 2023 seminaarilipun oston yhteydessä.

Kysy ryhmähintaa.

Tilaa tallenne

Tapahtuman tuotantotiimi