ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!

Kieliopin pikakertaus 8.3.2022, verkossa

Ilmoittaudu

Tuleeko prosenttimerkkiä ennen välilyönti? Mitä eroa on kaksoispisteellä ja puolipisteellä? Milloin käytetään lyhyttä ja milloin pitkää viivaa? Entä ne yhdyssanat sitten?

Sihteerinä tai assistenttina olet työpaikkasi luottohenkilö myös tekstien viimeistelijänä. Kun muokkaat ja oikoluet muiden tekstejä tai viimeistelet omiasi, selviät työstä helposti, kun sinun ei tarvitse muistella yhdyssana- ja pilkkusääntöjä, vaan ne tulevat selkäytimestä.

Kieliopin pikakertauksessa päivität kielioppia koskevat tietosi ja kuulet Kotimaisten kielten keskuksen tuoreimmat suositukset. Koulutuksen jälkeen osaat viimeistellä työpaikkasi tekstien kieliasun, minkä ansiosta parannat niiden uskottavuutta ja vakuuttavuutta. Noudatat uusimpia suomen kieltä koskevia suosituksia ja vältät oikeinkirjoituksen yleisimmät kompastuskivet.

Kieliopin pikakertaus on tehokas iltapäiväsessio, jossa opit uutta suomen kielestä ja sen käyttämisestä sekä pääset jakamaan kieltä koskevia ajatuksiasi muiden sihteerien ja assistenttien kanssa.

Koulutukseen osallistuneiden kokemuksia

 • "Erittäin positiivinen yllätys - Sirke erittäin ammattitaitoinen, asiantunteva sekä reipaalla, rennolla ja mukaansatempaavalla otteella sai suomenkielen kieliopista aivan uuden otteen. Erinomainen kertaus näinkin lyhyellä ajalla...Suosittelen ehdottomasti hänen koulutuksiaan."
 • "Sirke on innostava ja ihanan iloinen. Kiva, kun koulutus ei ollut mitään luennointia, vaan hyvin vuorovaikutteista ja harjoituspainotteista. Siinä oppii parhaiten. Sirkellä on ihanaa energiaa ja intoa, joka tarttuu. Sai aikaan vilkasta keskustelua. Ihan mieletön fiilis!"

Hinta

195.00 € + alv 24%, yhteensä 241,80 €

Hinta sisältää verkkokoulutuksen sekä koulutusmateriaalit.

Tätä koulutusta ennen pidetään Vaikuta uutiskirjeellä -koulutus. Voit osallistua yhteen puoleen päivän koulutukseen tai ottaa molemmat koko päivän koulutuksena. Katso aamupäivän koulutuksen ohjelma.

Hinta koko päivän koulutuksesta 295 € + alv 24 %. Ryhmätarjous min 3 hlöä 250 € + alv 24 %/hlö.

Ilmoittautuminen koko päivään
Jos haluat ilmoittautua samalla aamupäivän koulutukseen, kirjoita ilmoittautuessasi Muuta huomioitavaa -kenttään "ilmoittaudun koko päivään"


Kouluttaja

Viestintävalmentaja Sirke Lohtaja-Ahonen on lukijalähtöisen kirjoittamisen mestari ja ihmisten innostaja, jonka intohimo on kielen voima. Hän tekee tylsistä asioista kiinnostavia, vaikeista helppoja ja saa ihmiset näkemään vahvuutensa viestijöinä. Sirke on työskennellyt viestintäalalla yli 30 vuoden ajan, pitänyt satoja valmennuksia ja kirjoittanut viestinnästä kolme kirjaa.

Sirke on pitänyt ToimistoSisseille kirjoittamisen ja viestinnän koulutuksia ja saanut erinomaista palautetta vuosien varrella tilaisuuksiin osallistuneilta ToimistoSisseiltä käytännönläheisestä ja innostavasta otteestaan sekä konkreettisista vinkeistään.

 • Ihana Sirke! Iloinen, kannustava, piti mielenkiinnon koko koultuuksen ajan yllä, vaikka koututus zoomin kautta. Todellinen ammattilainen!
 • "Aivan superloistava kouluttaja ja esiintyjä ja piti päivän mielenkiintoisena. KIITOS!"
 • "Erittäin asiantunteva kouluttaja, mutta niin rento ja eläväinen, että parempaa ei olisi voinut olla. Mahtava tyyppi!"
 • "Elävää ja innostavaa esiintymistä. Tykkäsin todella. Ehdottomasti suosittelisin kouluttajana."

Lue lisää ToimistoSissien kommentteja Sirken koulutuksista.

Ohjelma ja aikataulu

Klo 13.00 Koulutus: Kieliopin pikakertaus

Yhteen vai erikseen?

 • Ranskan Suomen suur lähettiläs eli mikä?
 • Ex vaimo ja Rex koira muuttavat A rappuun kesä heinä kuussa – lyhyen ja pitkän viivan erot

Merkkejä ja numeroita tarvitaan

 • Välimerkit rytmittävät tekstiä
 • Piste pysäyttää, pilkku tauottaa – ja lukija lepää
 • 5 % vai viisi prosenttia?

Lyhenne lukemisen siivittäjänä ja kangistajana

 • VHT:n jälkeen VaKKista VAHOon
 • EUR, e vai €?
 • 20 v sitten olin 20-v.

Koulutuksen aikana pidetään pieniä taukoja.

Klo 16.00 Koulutuspäivä päättyy


Tätä edeltää koulutus Vaikuta uutiskirjeellä!. Voit osallistua myös molempiin koko päivän koulutuksena edullisella pakettihinnalla.

Klo 9.00-12.00 Vaikuta uutiskirjeellä!, katso ohjelma


Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena

Koulutukseen on helppo osallistua!

Tähän koulutukseen sinun on mahdollista osallistua etänä omalta työpisteeltäsi mistä tahansa päin Suomea. Koulutuksen alkaessa kokoonnumme virtuaalisessa luokkahuoneessa. Sinne pääset helposti: Kun olet ilmoittautunut koulutukseen, saat sähköpostiisi linkin. Näpäytä sitä. Siinä kaikki. Sinun ei tarvitse ladata koneellesi mitään.

Vuorovaikutteinen ja tehokas tapa oppia!

Verkkokoulutuksessa käytämme useita erilaisia keskustelua edistäviä työkaluja. Verkkokoulutuksessa teet ihan samoja asioita kuin lähikoulutuksessa: analysoit tekstejä ja kehität niitä yksin, kaksin ja pienryhmissä, esität kysymyksiä ja vastaat niihin sekä keskustelet muiden kurssilaisten ja kouluttajan kanssa. ToimistoSissien koulutuksissa pääset jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa - niin myös ToimistoSissien verkkokoulutuksissa!


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Valmennus Oy Liitoksen kanssa.