ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!

Kirjoita sähköposti, joka luetaan 12.10.2021, verkkokoulutus

Ilmoittaudu

Sähköposti on yksi tärkeimmistä työvälineistäsi. Miten varmistat, että sinun viestisi poimitaan joukosta, avataan ja luetaan?

Sähköpostisi otsikko ratkaisee, lukeeko vastaanottaja viestisi vai siirtääkö hän sen suoraan roskakoriin. Tekstisi sisältö, jäsentely ja tyyli puolestaan ratkaisevat, miten saat kiireisenkin lukijan löytämään tärkeimmät asiasi ja ymmärtämään, mitä odotat häneltä.

Mitä?

Koulutuksessa opit laatimaan sähköposteihisi asiasi ytimeen osuvan otsikon, joka herättää vastaanottajan kiinnostuksen. Opit käyttämään ABC-rakennetta, jolla tiivistät viestisi sisällön ja nostat tärkeimmän asiasi näkyvästi esiin. Saat sähköpostin kirjoittajan 10 + 1 vinkkiä, jotka otat haltuusi saman tien, sillä koulutuksessa tutkitaan ja muokataan osallistujien omia tekstejä.

Koulutuksen oppeja voit soveltaa kaikkiin laatimiisi ja muokkaamiisi teksteihin ohjeista ja tiedotteista uutiskirjeisiin ja verkkosivuihin.

Miksi?

Koulutuksen jälkeen

 • käytössäsi on sähköpostin kirjoittajan 10 + 1 vinkkiä
 • laadit sähköpostisi helposti ja nopeasti
 • sähköpostisi otsikko on niin kiinnostava, että saat lukijan avaamaan sähköpostisi
 • saat kiireisenkin lukijan näkemään nopeasti viestisi ytimen
 • sähköpostisi synnyttävät hyvän lukijakokemuksen, minkä ansiosta ne luetaan.

Kenelle?

Kirjoita sähköposti, joka luetaan -koulutuksesta on hyötyä jokaiselle, joka kirjoittaa työpäivänsä aikana sähköposteja. Tule mukaan tähän koulutukseen ja houkuttele muutkin tiimistänne osallistumaan. Näin saat työkavereiltasi jatkossa vastaukset sähköposteihisi selkeinä ja tiiviinä!

Koulutukseen osallistuneiden kokemuksia

"Suosittelen Kirjoita sähköposti, joka luetaan -kurssia kaikille sihteereille ja assistenteille – meidän lähettämät sähköpostit todellakin tulisi lukea! Kolmen tunnin koulutus oli hyvin vuorovaikutteinen ja Sirke Lohtaja-Ahonen innostava. Hyvä fiilis tarttui osallistujiin jo koulutuksen alkumetreillä ja mielenkiintoista aihetta olisi voinut käsitellä kokonaisen päivän."
Annina Ylitalo, Johdon assistentti, Aalto-yliopisto

"Vetäjä hyvä, asiansaosaava ja innostava. Ainoa päivän miinus, että se loppui liian lyhyeen, voisi hyvin olla koko päivän koulutus. Kaikkien assistenttien must-koulutus."
Riitta Taari, Tutkimussihteeri, Helsingin yliopisto

"Erinomainen kouluttaja, selkeä, järjestelmällinen, sai osallistujat aktiivisesti mukaan, käytti osallistujien omia viestejä malleina. Suosittelen ehdottomasti, jokaiselle varmasti hyötyä!"
Taina Paro, Executive Assistant, Indufor Oy


Hinta

195.00 € + alv 24%, yhteensä 241,80 €

Hinta sisältää verkkokoulutuksen sekä koulutusmateriaalit.

Tämän koulutuspäivä jatkuu iltapäivällä Kieliopin pikakertauksella. Voit osallistua yhteen puoleen päivän koulutukseen tai ottaa molemmat koko päivän koulutuksena. Katso iltapäivän koulutuksen ohjelma.

Hinta koko päivän koulutuksesta 375 € + alv 24 %, yhteensä 465 €. Ryhmätarjous min 3 hlöä 295 € + alv 24 %/hlö.

Ilmoittautuminen koko päivään
Jos haluat ilmoittautua samalla iltapäivän koulutukseen, kirjoita ilmoittautuessasi Muuta huomioitavaa -kenttään "ilmoittaudun koko päivään"


Kouluttaja

Viestintävalmentaja Sirke Lohtaja-Ahonen on lukijalähtöisen kirjoittamisen mestari ja ihmisten innostaja, jonka intohimo on kielen voima. Hän tekee tylsistä asioista kiinnostavia, vaikeista helppoja ja saa ihmiset näkemään vahvuutensa viestijöinä. Sirke on työskennellyt viestintäalalla yli 30 vuoden ajan, pitänyt satoja valmennuksia ja kirjoittanut viestinnästä kolme kirjaa.

Sirke on pitänyt ToimistoSisseille kirjoittamisen ja viestinnän koulutuksia ja saanut erinomaista palautetta vuosien varrella tilaisuuksiin osallistuneilta ToimistoSisseiltä käytännönläheisestä ja innostavasta otteestaan sekä konkreettisista vinkeistään.

 • "Aivan superloistava kouluttaja ja esiintyjä ja piti päivän mielenkiintoisena. KIITOS!"
 • "Erittäin asiantunteva kouluttaja, mutta niin rento ja eläväinen, että parempaa ei olisi voinut olla. Mahtava tyyppi!"
 • "Elävää ja innostavaa esiintymistä. Tykkäsin todella. Ehdottomasti suosittelisin kouluttajana."

Lue lisää ToimistoSissien kommentteja Sirken koulutuksista.

Ohjelma ja aikataulu

Klo 8.45 Sisäänkirjautuminen ja Zoomiin tutustuminen

Klo 9.00 Koulutus: Kirjoita sähköposti, joka luetaan

Mieti ensin

 • Kohderyhmäsi eli kenelle kirjoitat?
 • Tavoitteesi eli miksi kirjoitat?
 • Valitse tekstilaji ja noudata sen reseptiä

Johdonmukaisesti ja selvästi

 • Tukenasi ABC-rakenne
 • Lyhyttäkin lyhyempi aloitusvirke
 • Käytä lukijan arjen sanoja
 • Viljele verbejä, käytä konjunktioita, varo substantiiveja

Kiinnosta ja innosta

 • Tee lukijasta keskipiste sinä-muodolla
 • Edistä yhteenkuuluvuutta me-muodolla
 • Luo merkityksellisyyttä perusteluilla

Viiden sekunnin lukupaketti

 • Otsikoi osuvasti
 • Asettelu, luetelmat, lihavoinnit ja muu typografia

Kehity kirjoittajana – hae palautetta!

Klo 12.00 koulutus päättyy

Tämän koulutuspäivän perään jatketaan koulutuksella Kieliopin pikakertaus. Voit osallistua myös molempiin koko päivän koulutuksena.

Klo 13.00-16.00 Koulutus: Kieliopin pikakertaus Katso ohjelma


Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena

Koulutukseen on helppo osallistua!

Tähän koulutukseen sinun on mahdollista osallistua etänä omalta työpisteeltäsi mistä tahansa päin Suomea. Tarvitset vain tietokoneen, kännykän tai muun laitteen, jossa on nettiyhteys.

Koulutuksen alkaessa kokoonnumme virtuaalisessa luokkahuoneessa. Sinne pääset helposti: Kun olet ilmoittautunut koulutukseen, saat sähköpostiisi linkin. Näpäytä sitä. Siinä kaikki. Sinun ei tarvitse ladata koneellesi mitään.

Vuorovaikutteinen ja tehokas tapa oppia!

Verkkokoulutuksessa käytämme useita erilaisia keskustelua edistäviä työkaluja. Verkkokoulutuksessa teet ihan samoja asioita kuin lähikoulutuksessa: analysoit tekstejä ja kehität niitä yksin, kaksin ja pienryhmissä, esität kysymyksiä ja vastaat niihin sekä keskustelet muiden kurssilaisten ja kouluttajan kanssa. ToimistoSissien koulutuksissa pääset jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa - niin myös ToimistoSissien verkkokoulutuksissa!


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Valmennus Oy Liitoksen kanssa.