ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!

Itsensä johtaminen assistentin työssä 10.11. ja 17.11.2021, verkossa

Ilmoittaudu

Elämme keskellä suurta työn murrosta. Pitkän etätyövaiheen kautta olemme siirtymässä jälleen uudenlaiseen toimintamalliin: hybridityöhön, jossa toimitaan osin etänä, osin työpaikalla. Joustavuutta, luovuutta ja muita työn taustalla olevia, työhön vahvasti vaikuttavia metataitoja tarvitaan nyt jokaiselta. Monet assistentitkin ovat tilanteessa, jossa on ikään kuin ”luotava itsensä uudelleen”. Toimenkuva on saattanut jo muuttua ja elää koko ajan. Tämä uusi tilanne vaatii vahvaa sisäistä johtajuutta, jotta työ tuntuu merkitykselliseltä ja työt sujuvat yhteistyöverkostojen laajetessa.

Itsensä arvostaminen ja kokonaisvaltaisesti itsestä huolehtiminen, toisten kannustaminen ja vuorovaikutus lisäävät jaksamista ja hyvinvointia sekä työssä, että sen ulkopuolella. Nämä taidot eivät tule itsestään, vaan niitä on systemaattisesti harjoiteltava ja sovellettava arjen tilanteisiin. Nämä ovat niitä taitoja, jotka ovat arvokasta osaamista roolissasi työyhteisön tukijana ja joita arvostetaan yhä enemmän tulevaisuuden työelämässä.

Maailmanlaajuinen ajattelu- ja arvomaailman muutos on vaikuttanut monin tavoin ihmisiin ja heidän kauttaan organisaatioihin, sekä koko työelämään. Liiketoiminnan ja teknisten ratkaisujen rinnalle ja tueksi ovat vahvassa nosteessa humaanit taidot. Näitä taitoja ovat mm. läsnäolo, hyvät sosiaaliset taidot, tunnetaidot, aito itsetuntemus ja itsensä johtaminen. Ne ovat jo nyt ja vielä enemmän tulevaisuudessa organisaatioidenkin kovinta ydintä. Roolien ja nimikkeiden takana on aina ihminen ja nämä ihmisyyden taidot korostuvat työn tekemisessä. On entistä tärkeämpää, että jokainen ottaa itsestään täyden vastuun ja siten osaa johtaa itse itseään.

Haluatko sinäkin voimaantua, saada energiaa ja uskoa omaan osaamiseesi? Tässä valmennuksessa saat työkaluja itsesi johtamiseen ja pääset jakamaan kokemuksia toisten assistenttien kanssa. Nostetaan esiin kipupisteet ja sparraillaan näitä muutosvalmentajan, Kaija Solanan johdolla. Tule mukaan vahvistamaan sisäistä johtajuuttasi kanssamme kahden aamupäivän mittaiseen valmennussessioon!

Valmennukseen otetaan vain 6 ensin ilmoittautunutta!

Valmennus toteutetaan pienryhmänä verkossa. Ryhmään otetaan kerralla vain kuusi osallistujaa, jotta kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi ja jotta kokemuksellinen vuorovaikutteisuus toteutuu.

Valmennukseen osallistuneiden kokemuksia:

 • "Erinomainen koulutus! Olisi ollut kiva tavata ihan livenä, mutta yllättävän hienosti toimi myös etänä. Kaijan läsnäolo tulee vahvasti läpi myös etänä."
 • "Kaijan koulutustapa oli ihanan lempeä ja rauhallinen. Itsellekin tuli rauhallinen ja luottavainen mieli. Koulutuksen jälkeen tuli hetkeksi jopa hieman tyhjä olo, kun tajusi, ettei tälle ole enää jatkoa. Itsensä johtaminen ja oman mielen työstäminen sekä asioiden vieminen arkeen ja työhön kuitenkin jatkuu Kaijan loistavilla opeilla. Kiitokset!"
 • "Koulutuksessa oli hyvää käytännön harjoitukset ja esimerkit. Pieni ryhmäkoko mahdollisti avoimen keskustelun. Isommassa porukassa olisi ainakin itselläni ollut hankalampi keskustella asioista tällä tasolla, mihin tässä koulutuksessa päästiin."

Hinta

375.00 € + alv 24%

Hintaan sisältyy kaksi puolen päivän verkkovalmennusta ja esitysmateriaalit.


Kouluttaja

Kaija Solana on muutosvalmentaja ja kokemusasiantuntija, jonka sydän palaa ihmisyyden taitojen ja ihmisenä kasvamisen puolesta. Aito itsensä tunteminen ja kokonaisvaltainen itsensä johtaminen, sisäinen johtajuus, on Kaijalle elämäntapa, johon hän kannustaa coachaten, puhuen ja kirjoittaen.

Hänen v. 2016 ilmestynyt kirjansa Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa on edelleen ajankohtainen. Lisäksi Kaija on kirjoittanut satoja blogeja ja muutamia eKirjoja, joista uusin: Sisäisen johtajuuden käsikirjassa: 5 Itsensä johtamisen askelta. YouTube-kanavallaan Kaija avaa lyhyissä tietoiskumaisissa videoissa itsensä johtamisen monipuolisia teemoja avoimesti luontevalla tyylillään: Sisäinen johtajuus -videosarjassa YouTubessa

Kaija on kouluttanut ToimistoSissejä menneinä vuosina. Lue Sissien kokemuksia Kaijan koulutuksista.


Ohjelma ja aikataulu

10.11. klo 9.00-12.30 Itsensä johtajuus käsitteenä ja tilanteen kartoitus

Itsensä johtaminen, mitä se on käytännössä?

 • itsensä johtamisen osa-alueet – tärkeimmät työn taustalla vaikuttavat taidot
 • Teoria käytäntöön, mikä muuttuu?

Miksi itsensä johtaminen on keskeinen taito tämän päivän työelämässä?

 • laajempi ymmärrys työtä tekevästä ihmisestä ja työtä ohjaavista tekijöistä
 • oman jaksamisen, organisoinnin ja hyvinvoinnin kivijalka

Mitä saavutat hyvillä itsesi johtamisen taidoilla?

 • aito itsetuntemus
 • vapaus valita: laatua työhön ja elämään

Pohdintaa

 • Miten tarve itsensä johtamiseen näkyy assistentin työssä? Miten tämä on muuttunut korona-ajan myötä?
 • Mitä koet, että sinulta odotetaan nyt? Missä kaipaa tukea?

17.11. klo 9.00-12.30 Itsensä johtajuus käytännön työssä ja elämässä

 • Ensimmäisen session jälkeen syntyneitä oivalluksia, kysymyksiä, konkreettisia tilanteita ja haasteita, sekä ratkaisuja niihin
 • Miten työskennellä tehokkaasti itseäsi johtamalla ja löytää voimia tukea myös muita työyhteisössänne?
 • Miten valjastat mielen mahtivoimat tukemaan omaa jaksamista ja työssä kehittymistä?
 • sparrausta ja keskustelua, työnilon vahvistamista ja yhdessä voimaantumista


Tilaisuus toteutetaan verkossa

Tähän tilaisuuteen sinun on mahdollista osallistua etänä omalta työpisteeltäsi. Tarvitset laitteen, jossa on nettiyhteys ja kamera. Kokoonnumme Zoomissa. Sinun ei tarvitse asentaa Zoom-ohjelmaa koneellesi, jos yrityksenne tietoturvasäännöt sen kieltävät. Voit osallistua tilaisuuteen myös selaimelta linkin kautta.


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Kaija Solanan kanssa.